Ferry naar Formentera

Back to Scheepslog
Ferry Formentera

Ferry naar Formentera

Ben je op Ibiza en wil je een bezoekje brengen aan Formentera, dan kun je natuurlijk de ferry nemen. Maar er is een veel beter alternatief; zeilend naar Formentera…

Wil je genieten op een prachtig en ongerept eiland? Dan is een tripje naar Formentera een echte aanrader. Formentera wordt ook wel het zustereiland van Ibiza genoemd en is alleen per boot bereikbaar. Wat direct opvalt als je hier bent, is het verbazingwekkend transparante blauw gekleurde zeewater. Af en toe voelt het net alsof je je in een paradijs begeeft.

Formentera is het kleinste eiland van de Balearen en ligt dichtbij Ibiza. Met Aurelia Amsterdam doen we er ongeveer 1,5 uur over voordat we voor anker kunnen gaan voor één van de prachtige stranden. Meestal is dat Playa de Illetas. Eenmaal aangekomen is er tijd om te zwemmen, snorkelen en relaxen aan boord. Ondertussen bereid de schipper een heerlijke lunch klaar.

Overtocht vanaf Ibiza met de reguliere ferry

De meeste ferries vertrekken vanaf Ibiza-Stad naar Formentera. Je komt aan in het havenstadje La Savina. Er zijn vier veermaatschappijen die varen tussen Ibiza en Formentera. Met zo’n 58 overtochten per dag, is het raadzaam om de verschillende prijzen en soorten tickets met elkaar te vergelijken, voordat je een overtocht online boekt. De vaartijd van de ferrytocht is ongeveer 40 minuten. Hou er rekening mee dat deze boten (afhankelijk van het gekozen tijdstip en seizoen) erg druk kunnen zijn.

Aangekomen op Formentera bezoeken de meeste toeristen één van de stranden. Lopend naar de mooie stranden is vaak net even te ver (meer dan 4 km) en dus huren de meeste mensen een scooter of een fiets. Hou er rekening mee dat deze kosten, plus de kosten van eten en drinken er nog bij komen. Voor een trip met Aurelia Amsterdam betaal je een vast bedrag voor de tocht inclusief eten en drinken aan boord!

Zeilend naar Formentera

Veel lekker is het dan natuurlijk om met een klein gezelschap, onder het genot van een hapje en drankje naar Formentera te zeilen en aan het einde van de middag weer terug. Aurelia Amsterdam vertrekt dagelijk van het strand van Figueretas. De dagtocht is van 11.00 tot 17.00. Sunset-tour is van 18.30 tot 23.00.

Zin om een keer mee te zeilen? Reserveer dan hier je trip.

Varen van Ibiza naar Formera | Aurelia Amsterdam

Klik op afbeelding voor uitvergroting

Share this post

Back to Scheepslog