8 beste stranden op Ibiza

Back to Scheepslog
Beste stranden op Ibiza

8 beste stranden op Ibiza

Ibiza was ooit vooral beroemd om haar uitgaansleven en dat is natuurlijk nog steeds zo, maar de laatste tijd begint de natuurlijke schoonheid van het eiland steeds bekender te worden, waaronder haar stranden.

Aurelia Amsterdam ligt regelmatig voor anker op deze mooie plekjes. Hier onze top 8, van stranden die je niet mag missen op het eiland!

1. Cala Xuclar

Deze baai in de vorm van een stempel in het noordwesten van het eiland is klein en vredig. Samen met zijn bouwvallige vissershutten, die de hoefijzerclave aftekenen, staat deze kleine haven ook bekend om het geweldige snorkelen. Loop rond de rotsen en duik erin.

2. Las Salinas

Deze lange strook zand is de favoriet van het hippe publiek van Ibiza – dankzij de verspreiding van chiringuitos (strandtenten) die Balearic beats laten galmen. Ga net zoals de locals richting het einde van het strand naar de bar, San Trinxa. Denk hierbij aan: goed eten, muziek (dankzij eigenaar / DJ Jon Sa Trinxa) en een menigte van terugkerende bewoners.

3. Cala Salada

Dit is één van de meer populaire stranden ten noorden van San Antonio, en het is geen verrassing waarom. Afgezien van het heldere turquoise water, heeft deze ansichtkaart-waardige plek ook nog eens een geweldige rotsachtige achtergrond.

4. Cala Conta

Vraag een plaatselijke of terugkerende bezoeker naar de beste zonsondergang op het eiland en Cala Conta zal waarschijnlijk het antwoord zijn. Een gevarieerd strand met een rotsachtige kustlijn, zandduinen en een (soort van) verborgen gebied voor diegenen die liever au naturel willen gaan. Als je op zoek bent naar de zonsondergang (en niet op de boot zit tijdens een sunset-tour) met een drankje in de hand, dan is Sunset Ashram, de hippie-achtige bar die uitkijkt over het strand, een no-brainer.

Cala Conte

5. Sa Caleta

Bekend om zijn achtergrond van dramatische rode kliffen en ondiep water, is dit kiezelstrand, 15 minuten van Ibiza-stad, de perfecte plek voor een ontspannen plons. Als de gemoedstoestand toeslaat, serveert het gelijknamige restaurant de beste paella aan deze kant van het eiland. Als je het echt leuk vraagt, kan het gewoon op de rand van het water worden geserveerd, op een tafeltje welke even wordt ‘bijgezet’. Ga niet weg zonder de witte sangria te proberen.

6. Talamanca

Het strand van de lokale bevolking. Op slechts twee kilometer van Ibiza-stad is het lange, met strand de perfecte plek voor mensen die niet kunnen beslissen wat ze moeten doen. Met een grote selectie relaxte bars en restaurants, die variëren van ontbijt tot late-night aan de rand van het zand. Lekkere plek om te zonnen, zwemmen, eten en het allemaal nog een keer over te doen.

7. Atlantis

Niet echt een strand, maar een natuurlijke grot en een goed bewaard geheim tussen Ibizanen. Verwacht geen wegwijzers of goed uitgestippelde route. Zoek de grot en word beloond met het beste uitzicht op Es Vedra – het kalkstenen onbewoonde rotseiland dat op 400 meter staat. Kun je Atlantis niet vinden, bezoek dan Cala D’Hort, een prachtig strand dat op zich al een vermelding verdient.

8. Cala Jondal

Deze lijst van Ibiza-stranden zou niet compleet zijn zonder minstens één vermelding van een ligbedden strand. Cala Jondal, is zo’n voor de ‘kijk-mij-nou’ zonaanbidders en mensen van het grote geld. Reserveer een bed bij Blue Marlin (en zorg voor voldoende geld op je creditcard).

Bezoek stranden per zeilboot

Het mooiste is natuurlijk deze unieke plekjes te bezoeken vanaf het water. Door de lage diepgang van Aurelia Amsterdam (met het zwaard omhoog) kunnen we dicht bij de kust komen. Je kunt met onze dagtocht uiteraard de geweldige witte stranden van Formentera bezoeken, maar op aanvraag kunnen we ook een speciale tocht doen om een aantal van deze geweldige stranden te bezoeken. Mocht je dit interessant vinden, neem dan contact op of vul het reserveringsformulier in en geef bij het opmerkingen veld aan welke stranden jij en je vrienden willen bezoeken.

Je kunt zo’n zeiltrip ook prima combineren met een lunch bij bijvoorbeeld de Blue Marlin. Wij gaan dan voor anker in de baai en roepen de crew op of ze jullie van boord kunnen halen!

Share this post

Back to Scheepslog